Amerikas Latviešu mākslinieku apvienības saiets Katskiļos 2022. gada 16.-18. septembris

2022. gada ALMA saieta dalībnieki.

Mīļie ALMAs biedri, kolēģi, māklsas mīļotāji un atbalstītāji!

Šoruden mākslinieku saiets notiks nedaudz agrāk kā parasti, no 16. līdz 18.septembrim. Pēc daudzajiem šīs vasaras kultūras pasākumiem, nometnēm un notikumiem ALMA saietu vēlamies sarīkot mierīgā, jaukā un siltā atmosfērā ar dziļāku skatu uz ALMAs biedru radošo dzīvi, ALMAs nākotnes darbību, kā arī atcerēm par mūsu kolēģiem, māksliniekiem Juri Ubānu un Voldemāru Avenu, tāpēc šogad saietam izvēlējāmies tematisku nosaukumu “ALMA, Juris un Avis – atkal kopā!”.

Sestdien, 17.septembrī, būs stāstījumi, veltīti tieši Jura un Voldemāra dzīvēm un radošajam darbam. Lūdzam visus, kuri bija saistīti kaut kādā veidā ar abiem māksliniekiem, dalīties ar atmiņām, fotogrāfijām, paņemt līdzi, ja iespējams, kādus no viņu mākslas darbiem.

Vakarā turpināsim iesākto tēmu dzejas lasījumos ar Avja klātbūtni caur viņa dzejoļiem un tradicionālo izsoli, kurā atminēsimies cik artistiski un sekmīgi tās kādreiz vadīja Juris. Masku balles tēma “Cepures un lakatiņi” ir kā mīļa atmiņa – atsauce uz Avja smalko ģēršanās stilu. Lasot dzeju, vai piedaloties masku ballē, viņš parasti ieradās ar kādu elegantu būti, lakatiņu ap kaklu vai krūšu kabatā.

Kā papildinājums dziļākam skatījumam gan mūsos pašos, gan atmiņās par Juri un Voldemāru, būs mākslas terapeites Lāsmas Maher stāstījums par savu pieredzi, izmantojot mākslu, darbā ar bērniem, jauniešiem un pieaugšajiem. Lekcijai sekos darbnīca “Pašportrets”, kurā Lāsma praktiski novadīs kādu no mākslas terapijas uzdevumiem. Saieta dalībnieki varēs savu pašportretu veidot gan kolāžas, gan glezniecības, gan grafikas tehnikās, kā arī varēs izpausties rakstiski – dzejas un prozas veidā.

Saietā kā parasti būs ziņas par jaunām izstādēm, notikumiem mākslas laukā gan Latvijā, gan ārpus tās. Iepazīsimies ar jaunākajām mākslas grāmatām un izdevumiem. Lūdzam saieta dalībniekus dalīties ar stāstījumiem par jaunumiem viņu mākslas dzīvē, jo mūsu šī gada saieta mērķis ir vairāk pievērst uzmanību ALMA biedru mākslai, diskusijām un ideju apmaiņai.

Atgādinām māksliniekiem atvest savus darbus izstādīšanai saieta telpās. Ja jums ir kādi jauki sīkumi un labumi, vediet tos līdz izsolei! Visi ir laipni lūgti paņemt līdzi kādus gardumus vai dzērienus, ar ko vēlaties dalīties ar citiem!

Jautājumus, ieteikumus un pieteikumus var rakstīt man:

lindatreija6@gmail.com

Uz satikšanos saietā!!!

Jūsu,

Linda Treija

P.S. Lai saiets nebūtu covid “super spread”, kā tas notika ar citiem šīs vasaras lielākiem pasākumiem, mēs lūdzam dalībniekiem izdarīt Covid-19 testu pirms ierašanās saietā (mājas testus var nopirkt aptiekās vai lielveikalos, kā arī pasūtīt https://www.covid.gov/tests)!

Būsim uzmanīgi un piesardzīgi!

American Latvian Artists’ Association (ALMA) annual retreat in the Catskills, September 16th – 18th, 2022

Dear ALMA members, friends and supporters of Latvian art and design,

This fall, the annual ALMA retreat will be held a little earlier in the season – from September 16th – 18th. It seems that the summer for many of us has been filled with action packed cultural activities; our hope is to provide a more relaxed atmosphere at the retreat with ample opportunities to reflect, to appreciate the art that our colleagues are creating, and to remember our dear friends Juris Ubāns and Voldemārs Avens. Thus, the theme for this year’s gathering is: ALMA, Juris & Avis, Together Again!

Saturday, part of the afternoon lecture series will be dedicated to the life and the many creative pursuits of Juris and Voldemārs. We invite those of you who knew them personally to share memories, photographs, correspondence, even bring along, if possible, some of their artwork, sketches, prints or paintings that you may have in your private collections. In the evening, poetry, including some selections of Avis work will delight, we will also highlight recent publications by our members and enjoy a lively live auction, hoping to recapture the sincere artistic flair with which Juris could, almost magically, auction each wonderful donation. When Voldemārs arrived for the Saturday evening poetry reading he was generally spruced up in an elegant hat, a colorful scarf artfully tied around his neck, sometimes a pocket square accent of color. Let’s celebrate “Hats, Scarves and Pocket Squares”, an era of a “chivalrous style of dress.”

Also on Saturday afternoon art therapist Lāsma Maher will talk about her professional experience using art therapy with children, youth and adults ; afterwords she will lead a workshop “Self-Portrait” for those interested in engaging in a hands-on therapeutic assignment.

As usual our retreat will feature news about new exhibitions, noteworthy art events and current Latvian art publications in Latvia and elsewhere. Everyone enjoys hearing about new directions, techniques and materials that our members are using to create their art, and of course the opportunity to view new work is always a privilege, so please come prepared to share including a work for our “retreat exhibition”! If you have an interesting item that you can donate to the auction, that is appreciated, as well as snacks and beverages to share on Friday and Saturday evenings.

Please write to me with questions, suggestions or to let me know me about a possible presentation of your work. Iindatreiia6@gmail.com or alma@americanlatvianartists.com

Linda Treija

P.S. To avoid the possibility of the ALMA retreat becoming a “super-spreader” as some Latvian events were this summer, please do a Covid-19 self-test before coming to the retreat and only come if you test negative and have no symptoms.

ALMAs SAIETS KATSKIĻOS 2022 | DIENAS PLĀNS

2022. gada 16., 17. un 18. septembris

Piektdiena, 16. septembris

sākot ar

14:00 | Sabraukšana, sanākšana, ierašanās, telpu dekorēšana.

16:00 | Iepazīšanās, atkalredzēšanās, dzērieni un uzkodas, izstādes iekārtošana.

19:00 | Jaunumi. Izstādes. Notikumi. ALMA biedru mākslas apskats.

20:00 | Māksla XV Vispārējos Latviešu Dziesmu un Deju svētkos St.Paulā šovasar. Izstāde “Mākslas rija”, teātris utt.

Sestdiena, 17. septembris.

09:00 | Brokastis.

10:00 | Pilnsapulce: uzrunas, 2021.gada pilnsapulces protokola pieņemšana, kasieres ziņojums, revīzijas komisijas ziņojums, apspriešana par ALMA valdes vēlēšanām u. c. jautājumi.

11:30 | Pārtraukums – „elpas atvilkšana”, fotografēšanās, pastaiga.

12:00 | Pusdienas.

13:00 | Stāstījums par māksliniekiem Juri Ubānu un Voldemāru Avenu. Prezentācijas ar dokumentālo filmu fragmentiem, fotogrāfijām, mākslas darbiem. Dalīšanās ar atmiņām par Juri un Avi.

15:00 | Mākslas terapeites Lāsmas Maher stāstījums “Māksla un mākslas terapija” par savu pieredzi, strādājot ar bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem. Lekcijai sekos praktiskā darbnīca “Pašportrets”

18:00 | Vakariņas.

19:00 | ALMAs saieta dalībnieku darbu izstādes apskate.

20:00 | Dzejas lasījumi, izsole, masku balle “Cepures un lakatiņi”.

Svētdiena, 18. septembris.

09:00 | Brokastis.

10:00 | Pārrunas par dažādiem neizskatītiem projektiem un jautājumiem, vieglas uzkodas, atvadīšanās un došanās mājās.

*** Saieta organizēšanas un norises laikā dienas kārtība var nedaudz mainīties.

Par izmaiņām mēs ziņosim!

Previous
Previous

Amerikas Latviešu mākslinieku apvienības saiets Katskiļos, 29. septembris - 1. oktobris, 2023